Tanja Bindel, PK Terveyden ylilääkäri ja Suomen Lihavuuslääkärit ry:n hallituksen jäsen, on omasta mielenkiinnosta erikoistunut muun muassa lihavuuden hoitoon. Työ PK Terveyden työterveyslääkärinä antaa Bindelille mahdollisuuden kohdata monia, jotka kamppailevat painonsa kanssa. Myös yksityisasiakkaita hakeutuu vastaanotolle painoasioissa.

”Osa asiakkaista tulee vastaanotolle juuri painonhallinnan vuoksi ja osa lihavuuden liitännäissairauksien vuoksi. Ylipaino voi olla kipeä asia, jota jopa hävetään. Niin ei tarvitse olla. Tärkeintä on havahtua asiaan ja tehdä sille jotain. Onneksi nykyisin on olemassa hyviä apukeinoja ja tukea lihavuuden hoitoon, asiakkaan niin halutessa.”

Bindel korostaa säännöllisten ja terveellisten ruokatottumusten kuten ateriarytmin, oikeanlaisen lautasmallin sekä kasvisten määrän sekä liikunnan merkitystä lihavuuden hoidossa. Myös uni ja lepo on tärkeää. Elintapojen muutos vaatii aikaa ja pitkäjänteisyyttä.

"Ylipaino voi olla kipeä asia, jota jopa hävetään. Niin ei tarvitse olla. Tärkeintä on havahtua asiaan ja tehdä sille jotain."

”Lihavuus on yleistynyt huomattavasti. Elintapamuutosten ohella suosittelen myös lääkehoitoa tai jopa lihavuusleikkausta niille, joille perinteiset keinot eivät riitä, ja joilla hoitokriteerit täyttyvät. Semaglutidi on tällä hetkellä yksi näistä lääkehoidoista, ja sen on todettu olevan tehokas painonpudotuksen tukemisessa.”

Vaikka lääkehoito ei vielä ole Kela-korvattavaa, Bindel tietää sen olevan arvokas työkalu painonhallinnassa.

Tanja Bindel pitää PK Terveydessä lihavuuslääkärinä painonhallintavastaanottoa, jossa tehdään yhteistyötä mm. ravitsemusterapeutin, liikuntaneuvojan sekä painonhallintahoitajan kanssa, ja hoidoissa hyödynnetään viimeisintä tieteellistä näyttöä.

Vinkkejä painonhallintaan

  1. Ravitseva ruokavalio: Panosta monipuoliseen ruokavalioon ja säännöllisiin aterioihin. Vältä ylimääräisiä sokeria ja rasvaa sisältäviä ruokia. Suosi kasviksia ja kuitupitoisia tuotteita.

  2. Liiku säännöllisesti: Löydä itsellesi mielekäs liikuntamuoto ja pyri liikkumaan päivittäin. Pienetkin liikuntatuokiot ovat hyvästä!

  3. Unen laatu: Kiinnitä huomiota riittävään ja laadukkaaseen uneen. Säännöllinen unirytmisi ja rentouttavat yöunet tukevat painonhallintaa.

  4. InBody-mittaus: Seuraa kehosi koostumusta ja edistymistä InBody-mittauksella. Näin saat tarkempaa tietoa kehityksestäsi ja voit tehdä tarvittavia muutoksia.

  5. Hakeudu ammattilaisten apuun: Käytä hyväksesi monipuolisia palveluitamme ja saa tukea painonhallintaasi ammattilaisten avulla. Henkilökohtainen ohjaus ja tuki auttavat sinua saavuttamaan tavoitteesi.

Lue lisää painonhallinnasta.

Varaa aika