PK Terveyden potilasasiakirjat ja tietosuoja

Tältä sivulta löydät tietoa potilasasiakirjoista, tietosuojaselosteista ja potilasasiamiehen yhteystiedot.

Potilasasiakirjat ja tietosuoja

PK Terveys on luotettava palveluntuottaja

Potilastiedot ovat salassapidettäviä (laki potilaan asemasta ja oikeuksista (785/1992) 13 §) terveydenhuollon ammattihenkilöillä sekä muulla henkilökunnalla on salassapitovelvollisuus kaikkeen potilaan hoidon yhteydessä saatuun tietoon. Potilasasiakirjoilla tarkoitetaan potilaan hoidon järjestämisessä, toteutumisessa ja seurannassa syntyneitä potilaskertomus-, tutkimus- ja muita potilastietoja. Lisäksi noudatamme potilas- ja asiakastietojen käsittelyssä EU:n tietosuoja-asetuksen (2016/679) asettamia vaatimuksia ja edellytämme tätä myös yhteistyökumppaneiltamme.

Lomakkeet omien tietojen tarkistamista ja niiden mahdollista korjaamista varten löytyvät alta pdf-lomakkeina (lomakkeet aukeavat uuteen välilehteen):

Lomake tulee olla allekirjoituksella varustettu, ja sen voi joko tuoda asiakaspalvelupisteeseemme tai lähettää postitse osoitteeseen:

PK Terveys
Voimatie 2
80100 Joensuu

Lokitietojen tarkastuspyyntöasiassa saat lomakkeen asiakaspalvelupisteestämme.

Tietosuojaselosteet

Tietosuojaselosteisiimme voitte tutustua alla olevien linkkien kautta:

Tietosuojaan liittyvissä asioissa voit olla yhteydessä tietosuojavastaavaamme sähköpostitse [email protected].

Potilastiedon arkisto

Olemme siirtyneet 22.3.2016 alkaen valtakunnalliseen Potilastiedon arkistoon. Asiakkaamme pääsevät katsomaan omia potilaskertomuksiaan, rokotustietojaan ja voimassaolevaa lääkitystään Omakanta-verkkopalvelun kautta. Palveluun pääsee kirjautumaan kanta.fi -sivujen kautta pankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai sähköisellä henkilökortilla.

Sosiaali- ja terveysministeriö on antanut tiukat vaatimukset Potilastiedon arkiston -palveluihin liittyville organisaatioille koskien mm. tietoturvaa, henkilöstön tietotaitoa, tietoliikennettä sekä käyttäjien tunnistautumista. Terveystietoja tallennetaan Potilastiedon arkistoon koko Suomessa sekä julkisessa että yksityisessä terveydenhuollossa.

Edut sekä potilaiden että terveydenhuollon näkökulmista ovat selkeät. Ajantasainen tieto luo potilasturvallisuutta. Tulevaisuudessa eri terveysalan toimijat voivat entistä paremmin hyödyntää aiempia tutkimustuloksia, mikä säästää sekä terveydenhuollon että potilaan aikaa ja rahaa. Potilastiedon arkisto mahdollistaa toimivat hoitoketjut eri toimintayksiköiden välillä. Nopeuttaaksesi palvelua ilmoittautumisen yhteydessä, voit käydä kuittaamassa lukeneesi Potilastiedon arkiston informaation sekä asettaa suostumuksia ja kieltoja omien potilastietojesi käyttämisestä eri terveydenhuollon yksiköissä. Palveluun kirjaudutaan pankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai sähköisellä henkilökortilla.

PK Terveyden potilasasimies

Potilasasiamies auttaa ja neuvoo potilaslain soveltamiseen liittyvissä asioissa. Hänen tehtävänään on myös tiedottaa potilaan oikeuksista ja asemasta sekä neuvoa ja tarvittaessa avustaa muistutuksen tai potilasvahinkoilmoituksen tekemisessä.

1.1.2024 alkaen Pohjois-Karjalan hyvinvointialue vastaa potilasasiamiespalveluiden järjestämisestä koko maakunnan alueella kaikkien palveluntuottajien osalta. Näin ollen Potilasasiavastaavana toimii Siun soten potilasasiavastaavat, joihin asiakkaat voivat olla yhteydessä. Ajantasaiset yhteystiedot löytyvät:

https://www.siunsote.fi/­potilasasiamies

Varaa aika PK Terveyteen

Voit varata ajan helposti verkossa tai soittamalla asiakaspalveluumme. Mikäli et ole varma, kenelle aika tulisi varata, suosittelemme varaamaan ajan yleislääkärille tai sairaanhoitajalle, joka tutkii ja auttaa tarvittaessa löytämään oikean erikoisosaajan.

Varaa aika verkossa

tai soita 010 762 3333*
*0,0835 €/ puhelu + 0,1669 €/min

PK Terveyden lääkäri Johannes Kuitunen tutkii lapsiasiakasta. Joensuussa toimiva PK Terveys tarjoaa korkealaatuisia lääkäri- ja terveyspalveluita sekä työterveyspalveluita.