Ravitsemusterapeutti tukenasi ruokavalio- ja ruokasuhdeasioissa

Varaa aika

PK Terveyden ravitsemusterapeutin vastaanotolle kannattaa hakeutua, jos ruokavalio tai suhde ruokaan mietityttää. Lisäksi tukenasi on Tanja Bindel, PK Terveyden ylilääkäri ja Suomen Lihavuuslääkärit ry:n hallituksen jäsen, on erikoistunut lihavuuden hoitoon.

Ravitsemusterapia on hyvinvointia ja sairauksien ennaltaehkäisyä

Terveyttä edistävä ruokavalio on keskeinen osa hyvinvointia ja sairauksien ennaltaehkäisyä. Ruokavaliohoito on myös osa monien sairauksien, kuten diabeteksen, sydän- ja verisuonitautien, lihavuuden sekä uniapnean hyvää hoitoa.

Milloin ravitsemusterapeutille?

Ravitsemusterapeutin vastaanotolle kannattaa hakeutua, jos oma ruokavalio tai suhde ruokaan mietityttää, sinulla on jokin ruokavaliohoitoa vaativa sairaus tai haluat varmistaa ravintoaineiden saannin riittävyyden ruokavaliostasi. Hyvän ravitsemustilan saavuttaaksesi voit joutua tekemään muutoksia elämäntavoissasi. Ravitsemusterapeutti on apunasi ja tukenasi näissä muutoksissa, joita suunnittelet elämäntapoihisi. Ravitsemusterapeutti auttaa sinua asettamaan tarpeen mukaiset, realistiset tavoitteet sekä suunnittelee kanssasi sinulle sopivan muutospolun perustuen alkukartoituksesta saamiinsa tietoihin sairauksista, sairauksien sukurasitteista, sekä ruokailutottumuksistasi. Ravitsemusterapeutin ohjauksen perustana on aina ravitsemustiede ja lääketieteellinen tutkimustieto.

Asiantuntijasi PK Terveydessä

PK Terveydessä sinua palvelee Ringa Nenonen, TtM, laillistettu ravitsemusterapeutti.

Ravitsemusterapeutin vastaanotosta voi olla sinulle hyötyä muun muassa seuraavissa tilanteissa:

  • Sydän- ja verisuonisairaudet
  • Tyypin 2 diabetes (myös lievästi kohonnut verensokeri)
  • Ylipaino
  • Maha-suolikanavan ongelmat (toiminnalliset vatsavaivat, ärtynyt paksusuoli, keliakia)
  • Syömishäiriöt ja häiriintynyt syömiskäyttäytyminen
  • Valikoiva/niukka syöminen, tahaton painonlasku
  • Rajoittava erityisruokavalio esim. allergiat

Varaa aika PK Terveyteen

Voit varata ajan helposti verkossa tai soittamalla asiakaspalveluumme. Mikäli et ole varma, kenelle aika tulisi varata, suosittelemme varaamaan ajan yleislääkärille tai sairaanhoitajalle, joka tutkii ja auttaa tarvittaessa löytämään oikean erikoisosaajan.

Varaa aika verkossa

tai soita 010 762 3333*
*0,0835 €/ puhelu + 0,1669 €/min

PK Terveyden lääkäri Johannes Kuitunen tutkii lapsiasiakasta. Joensuussa toimiva PK Terveys tarjoaa korkealaatuisia lääkäri- ja terveyspalveluita sekä työterveyspalveluita.