Verenpainetauti- ja diabeteskontrollipaketti

Sisältää 12 tutkimusta

Varaa aika

Verenpainetauti- ja diabeteskontrollipaketti

Verenpainetauti- ja diabeteskontrollipakettiimme sisältyy yhteensä 12 laboratoriotutkimusta; 11 verikoetta sekä yksi virtsasta tehty tutkimus.

Kenelle tutkimuspaketti sopii?

Diabetes on sairaus, jossa verensokeri eli glukoosi kohoaa liian korkeaksi. Diabeteksen taustalla on joko haiman alentunut tai olematon insuliinintuotanto, tai insuliinin puutteellinen vaikutus elimistössä. Diabeetikon olisi hyvä käydä määräaikaisessa terveystarkastuksessa vähintään 1-2 vuoden välein, ja samassa yhteydessä tulisi ottaa kattavat laboratoriotutkimukset.

Verenpainetauti on suomalaisten yleisin kansansairaus, jota voi sairastaa tietämättään. Verenpainetaudille voi altistaa mm. perintötekijät, liiallinen suolan- ja/tai alkoholin käyttö, tupakointi, liikalihavuus ja stressi. Myös verenpainetauti tulisi hoitaa, ja kontrolloida 1-2 vuoden välein.

Ajanvaraus ja valmistautuminen

Paketti ostettavissa ilman lääkärin lähetettä. Voit varata ajan suoraan laboratorioon.

Virtsanäytteeksi suosittelemme aamun ensimmäistä virtsaa. Virtsanäytteen voi ottaa myös kotona laboratoriomme antamiemme näytteenotto-ohjeiden mukaisesti. Pakettiin kuuluvat verikokeet ovat paastonäytteitä, joten suosittelemme aamuaikaa näytteenotolle vähintään 10 tunnin paaston jälkeen. Tähän pakettiin voi tarvittaessa liittää myös sydänfilmin lisämaksusta. 

Tulosten tulkitseminen

Kaikkien otettujen tutkimusten läpikäymiseksi suosittelemme varaamaan terveyspaketin jälkeen hoitajan tai lääkärin vastaanottoajan, jolloin terveydenhuollon ammattilainen voi kertoa tulosten yksilöllisen merkityksen juuri Sinulle. Joskus seulontamielessä tehdyissä veri- tai muissa kokeissa ilmenee poikkeavuuksia, joiden jatkoselvittelemiseksi tarvitaan lisäkokeita tai -tutkimuksia. Erityisesti poikkeavan löydöksen ilmaantuessa tulisi varata vastaanottoaika joko hoitajalle tai lääkärille, joka voi tarvittaessa ohjata sinut tarvittaviin lisätutkimuksiin.

Diabetes- ja verenpainetautikontrollipakettiin kuuluvat laboratoriokokeet

  • PVK + T
  • paastosokeri
  • pitkäaikaissokeri 
  • ALAT
  • Na
  • K
  • Krea (eGFR)
  • Kolesterolit: Kol, HDL, LDL, Trigly
  • U-Alb/Krea

Huomioitavaa

Pakettiin kuuluvat verikokeet vaativat 10 tunnin paaston

Paketin hinta

119,90 €

Varaa aika PK Terveyteen

Voit varata ajan helposti verkossa tai soittamalla asiakaspalveluumme. Mikäli et ole varma, kenelle aika tulisi varata, suosittelemme varaamaan ajan yleislääkärille tai sairaanhoitajalle, joka tutkii ja auttaa tarvittaessa löytämään oikean erikoisosaajan.

Varaa aika verkossa

tai soita 010 762 3333*
*0,0835 €/ puhelu + 0,1669 €/min

PK Terveyden lääkäri Johannes Kuitunen tutkii lapsiasiakasta. Joensuussa toimiva PK Terveys tarjoaa korkealaatuisia lääkäri- ja terveyspalveluita sekä työterveyspalveluita.