Seksitautipaketti

Klamydia, tippuri ja HIV

Varaa aika

Seksitautipaketti

Klamydia, tippuri ja HIV (ihmisen immuunikatovirus) voivat olla täysin oireettomia. Klamydia ja tippuri voivat aiheuttaa hoitamattomina lapsettomuutta.

Kenelle tutkimuspaketti sopii?

Tutkimuspaketti on tarkoitettu kaikille, jotka pitävät huolta itsestään ja kumppanistaan, ja haluavat varmistaa seksuaaliterveytensä. Tutkimus olisi suositeltavaa tehdä ennen suojaamattomien yhdyntöjen aloittamista uuden seurustelukumppanin kanssa (jos luotetaan esim. ehkäisypillereihin, ja kondomin käyttö lopetetaan).

Tutkimuksiin tulisi myös hakeutua, jos epäilee tartuntaa tai tartunta on mahdollinen. Seksikontakteista on pidättäydyttävä, kunnes varmistus negatiivisilla tutkimusvastauksilla on saatu. Negatiivinen tutkimustulos tarkoittaa sitä, ettei ole saanut tartuntaa.

Ajanvaraus ja valmistautuminen

Paketti ostettavissa ilman lääkärin lähetettä. Voit varata ajan suoraan laboratorioon.

Klamydia- ja tippurinäytteet tutkitaan virtsanäytteestä (tarkemmat ohjeet saat laboratoriostamme). Klamydian itämisaika tartunnasta oireisiin on 1–3 viikkoa. Tippurin itämisaika on miehillä 2–5 vuorokautta ja naisilla hieman pidempi.


HIV tutkitaan verinäytteestä. HIV-testi muuttuu positiiviseksi 1–3 kuukauden kuluttua tartunnasta, mutta mahdollisen tartunnan poissulkemiseksi vasta-aineita tulisi seurata kolmeen kuukauteen saakka. Mahdolliset ensioireet tulevat 2–6 viikon kuluttua tartunnasta. Osa tartunnan saaneista voidaan löytää AgAb-testillä jo kolmen viikon kuluttua tartunnasta, mutta negatiivinen testitulos on kuitenkin luotettava vasta kolmen kuukauden kuluttua tartunnan mahdollisuudesta.

Tulosten tulkitseminen

Kaikkien otettujen tutkimusten läpikäymiseksi suosittelemme varaamaan terveyspaketin jälkeen hoitajan tai lääkärin vastaanottoajan, jolloin terveydenhuollon ammattilainen voi kertoa tulosten yksilöllisen merkityksen juuri Sinulle. Joskus seulontamielessä tehdyissä veri- tai muissa kokeissa ilmenee poikkeavuuksia, joiden jatkoselvittelemiseksi tarvitaan lisäkokeita tai -tutkimuksia. Erityisesti poikkeavan löydöksen ilmaantuessa tulisi varata vastaanottoaika joko hoitajalle tai lääkärille, joka voi tarvittaessa ohjata sinut tarvittaviin lisätutkimuksiin.

Huomioitavaa

Tutkimuspaketti on ostettavissa ilman lääkärin lähetettä

Paketin hinta

114,40 €

Varaa aika PK Terveyteen

Voit varata ajan helposti verkossa tai soittamalla asiakaspalveluumme. Mikäli et ole varma, kenelle aika tulisi varata, suosittelemme varaamaan ajan yleislääkärille tai sairaanhoitajalle, joka tutkii ja auttaa tarvittaessa löytämään oikean erikoisosaajan.

Varaa aika verkossa

tai soita 010 762 3333*
*0,0835 €/ puhelu + 0,1669 €/min

PK Terveyden lääkäri Johannes Kuitunen tutkii lapsiasiakasta. Joensuussa toimiva PK Terveys tarjoaa korkealaatuisia lääkäri- ja terveyspalveluita sekä työterveyspalveluita.