Milloin työterveyspsykologin puoleen voi kääntyä?
Kaipaatko keskustelutukea koti- tai työelämän haasteissa? Nukutko huonosti, vaivaako unettomuus? Tuntuuko asioiden tekeminen vaativan ylimääräistä ponnistelua? Onko vaikea kokea mielihyvää asioista? Huolestuttaako ärtyneisyyden tai ahdistuksen tunteen lisääntyminen? Tuntuuko että et pysty keskittymään tai että muistisi ei toimi kuin ennen ja se huolestuttaa?
Työterveyspsykologin palvelut PK Terveydessä
Työterveyspsykologi kohtaa työssään ihmisiä – niin yksilöinä kuin työyhteisöinä. Molempien kanssa työskentely on tärkeä osa työterveyspsykologin toimenkuvaa. Tärkeää on myös yhteistyö asiakasyritysten johdon kanssa. Työterveyspsykologiemme kanssa voit keskustella tilanteestasi luottamuksellisesti ja miettiä yhdessä keinoja oman hyvinvointisi tukemiseksi. Työterveyspsykologit tekevät tarvittaessa myös tutkimuksia psykososiaalisen työkyvyn osalta.
Työtyytyväisyys ja kriisitilanteet
Tarpeita työyhteisöjen kanssa työskentelyyn voi paljastua työtyytyväisyystutkimuksissa. Samoin erilaiset työyhteisöjä kohtaavat kriisitilanteet vaativat monesti työterveyspsykologin apua. Sellaisia voivat olla onnettomuudet, väkivaltatilanteet, ryöstöt tai jonkun työyhteisöön kuuluvan loukkaantuminen tai menehtyminen.
Työterveyspsykologi tunnistaa haasteet ja auttaa niissä
Työterveyspsykologin kanssa voit keskustella tilanteestasi luottamuksellisesti ja miettiä yhdessä keinoja oman hyvinvointisi tukemiseksi. Ennaltaehkäisy ja tukeminen ovat avainsanoja silloin, kun puhutaan yksilöiden jaksamisesta. Työterveyspsykologin tehtävänä on esimerkiksi auttaa tunnistamaan niitä haasteita, jotka liittyvät jaksamiseen työuran eri vaiheissa. Stressinhallinta, univaikeudet, ahdistus- ja masennusoireet tai tunne siitä, että työnhallinta on heikentynyt ovat hyviä syitä hyödyntää työterveyspsykologin osaamista. Koska elämä on kokonaisuus, myös siviiliasiat, kuten talousvaikeudet tai muut perhehuolet, vaikuttavat työelämään ja päinvastoin.
Työyhteisöjen kehittäminen
Työterveyspsykologi tekee myös työkykyarvioita ja tutkimuksia. Työterveyspsykologin yksilövastaanotolle tullaan aina lääkärin tai työterveyshoitajan lähetteellä. Esihenkilö voi olla yhteydessä työterveyspsykologiin ilman lähetettä kaivatessaan ohjausta- ja neuvontaa työpaikkaan tai työyhteisöön liittyen. Työterveyspsykologilta voi hankkia myös työnohjausta tai sparrausta yksilölle tai ryhmälle. Luennot ja valmennukset työhyvinvointiin liittyen räätälöidään asiakasorganisaation tarpeiden mukaan.
Työterveyspsykologin vastaanotolle tarvitset aina työterveyshoitajan tai -lääkärin lähetteen.
Varaa aika PK Terveyteen
Voit varata ajan helposti verkossa tai soittamalla asiakaspalveluumme. Mikäli et ole varma, kenelle aika tulisi varata, suosittelemme varaamaan ajan yleislääkärille tai sairaanhoitajalle, joka tutkii ja auttaa tarvittaessa löytämään oikean erikoisosaajan.
tai soita 010 762 3333*
*0,0835 €/ puhelu + 0,1669 €/min