Rokote antaa suojaa

Rokotereseptit saat tarvittaessa lääkäreiltämme.

Varaa aika

PK Terveydestä saat muun muassa kausirokotteet kuten influenssarokotteet ja matkailijoille tarkoitetut rokotteet.

Yleiset rokotteet

Yleisiä rokotteita ovat mm. influenssa-, hepatiitti A- ja B-, punkki- eli puutiaisaivotulehdus-, jäykkäkouristus- sekä pneumokokki- eli keuhkokuumerokote. PK Terveydestä saat myös matkailijoille tarkoitetut rokotteet.

Varaa aikaa

Huomioithan, että varaat matkailuun liittyvien rokotteiden suunnittelun osalta ajan riittävän kauan ennen matkaa. Viimeistään 1-2 kuukautta ennen, sillä neuvonta, rokotteiden hankinta ja aikataulutus voi viedä yllättävän paljon aikaa.

Jos matka suuntautuu eksoottisempaan kohteeseen, matkailija on raskaana tai matkaajalla on lääkitystä vaativia perussairauksia, varautuminen matkaan rokotusten osalta kannattaa aloittaa jo 2-3 kuukautta ennen matkalle lähtöä.

Osa rokotteista vaatii lääkärin reseptin.

Kysy lisää tai varaa aika: p. 010 762 3333 tai nettiajanvarauksesta.

  1. Varaa aika hyvissä ajoin: Varmista rokotustesi saatavuus varaamalla aika riittävän ajoissa ennen matkaa tai suunniteltua rokotustarvetta.

  2. Tutustu matkakohteen vaatimuksiin: Tietyt maat edellyttävät tiettyjen rokotteiden ottamista. Tarkista matkakohteen viralliset vaatimukset ja suositukset.

  3. Huomioi rokotustarpeesi: Keskustele lääkärin kanssa matkakohteen terveysriskeistä ja omasta terveydentilastasi. Joillain matkailijoilla voi olla erityistarpeita tai allergioita, jotka on huomioitava rokotussuunnitelmassa.

  4. Tarkista rokotusten voimassaolo: Varmista, että kaikki tarvittavat rokotukset ovat voimassa ja päivitetyt ennen matkaa. Joissakin tapauksissa tehosterokotus saattaa olla tarpeen.

  5. Tee rokotussuunnitelma: Lääkäriasemalla voit laatia yksilöllisen rokotussuunnitelman, joka ottaa huomioon matkakohteen, matkan keston ja omat terveyskysymyksesi.

  6. Ota huomioon mahdolliset sivuvaikutukset: Keskustele lääkärin kanssa mahdollisista rokotusten sivuvaikutuksista ja toimenpiteistä niiden lievittämiseksi.

  7. Tarkista lääkärin reseptin tarve: Muista selvittää, tarvitsetko lääkärin reseptin joihinkin rokotteisiin tai tarvittaviin lääkkeisiin ennen matkaa.

  8. Seuraa jälkihoito-ohjeita: Noudata lääkärin antamia jälkihoito-ohjeita ja ota tarvittaessa yhteyttä lääkäriin, jos koet epätavallisia oireita rokotusten jälkeen.

  9. Pidä yhteystiedot tallessa: Säilytä lääkäriaseman yhteystiedot ja tarvittavat asiakirjat matkan aikana hätätilanteiden varalta.

  10. Jatka terveysturvallisuutta: Muista, että rokotukset eivät aina suojaa kaikilta taudeilta. Noudata hygieniaohjeita ja muita terveysneuvonantajien suosituksia matkan aikana terveytesi suojelemiseksi.

Varaa aika PK Terveyteen

Voit varata ajan helposti verkossa tai soittamalla asiakaspalveluumme. Mikäli et ole varma, kenelle aika tulisi varata, suosittelemme varaamaan ajan yleislääkärille tai sairaanhoitajalle, joka tutkii ja auttaa tarvittaessa löytämään oikean erikoisosaajan.

Varaa aika verkossa

tai soita 010 762 3333*
*0,0835 €/ puhelu + 0,1669 €/min

PK Terveyden lääkäri Johannes Kuitunen tutkii lapsiasiakasta. Joensuussa toimiva PK Terveys tarjoaa korkealaatuisia lääkäri- ja terveyspalveluita sekä työterveyspalveluita.