Reseptien uusinta vastaanottokäynnin yhteydessä

Varaa aika

Kuvassa Pk Terveyden lääkäri Nina Långström tutkii asiakasta. PK Terveydessä reseptit uusitaan pääsääntöisesti vastaanottokäynnin yhteydessä.

Uusi reseptit vastaanottokäynnin yhteydessä

Reseptit uusitaan pääsääntöisesti vastaanottokäynnin yhteydessä. Reseptin uusiminen perustuu aina lääkärin arvioon. Huomioithan, että väärinkäyttöön soveltuvien lääkkeiden osalta seuraamme ohjeiden mukaista käyttöä. Ilman pitkäkestoista hoitosuhdetta emme määrää tai uusi väärinkäyttöön soveltuvien lääkkeiden reseptiä.
Voit antaa lääkärille uusittavaksi sinulle aikaisemmin määrättyjä sähköisiä reseptejä riippumatta siitä, missä lääke on alun perin määrätty.

Päätöksen lääkereseptin uusinnasta tekee lääkäri. Päätös lääkemäärästä ja kestosta tehdään aina lääketieteellisin perustein. Esteenä uusinnalle voivat olla mm. potilaan itsensä asettamat näkymärajoitukset OmaKantaan tai yli 36kk vanha alkuperäinen resepti.

Huomioitavaa resepteistä

Huomioithan, että kaikkia lääkereseptejä ei voida uusia. Mikäli lääkäri ei voi uusia reseptipyyntöä, maksua ei kuitenkaan palauteta, koska lääkärimme käyttää työaikaansa asian selvittämiseen.

Väärinkäyttöön soveltuvien lääkkeiden osalta seuraamme ohjeiden mukaista käyttöä.

Huomioithan, että emme uusi:

  • tarpeettomia antibioottireseptejä
  • huumaavien
  • keskushermostoon vaikuttavien (PKV) lääkkeiden
  • muiden lääkeaineiden reseptejä, joissa on väärinkäytön mahdollisuus

Edellä mainittujen reseptien uusimista suosittelemme pyytämään omalta lääkäriltä.

Varaa aika PK Terveyteen

Voit varata ajan helposti verkossa tai soittamalla asiakaspalveluumme. Mikäli et ole varma, kenelle aika tulisi varata, suosittelemme varaamaan ajan yleislääkärille tai sairaanhoitajalle, joka tutkii ja auttaa tarvittaessa löytämään oikean erikoisosaajan.

Varaa aika verkossa

tai soita 010 762 3333*
*0,0835 €/ puhelu + 0,1669 €/min

PK Terveyden lääkäri Johannes Kuitunen tutkii lapsiasiakasta. Joensuussa toimiva PK Terveys tarjoaa korkealaatuisia lääkäri- ja terveyspalveluita sekä työterveyspalveluita.