Ortopedi eli ortopedian ja traumatologian erikoislääkäri

Varaa aika

Kuvassa PK Terveyden ortopedi tutkii asiakasta. Ortopedi eli ortopedian ja traumatologian erikoislääkäri hoitaa nivelten, luiden, lihasten, jänteiden vammoja ja sairauksia.

Nivelten, luuston ja liikkumisen asiantuntija

Ortopedi on lääkäri, joka erikoistunut hoitamaan nivelten, luiden, lihasten ja jänteiden vammoja ja sairauksia. Usein ortopedille hakeudutaan, kun nivelet, kuten polvi, nilkka, lonkka, olkapää, kyynärpää tai selkä, ovat loukkaantuneet tai kipeytyneet esimerkiksi urheilun tai tapaturmien seurauksena. Yleisiä vaivoja voivat olla esimerkiksi polven vääntövammat, nivelrikko, selkävaivat tai akillesjänteen kipu.

Hoidon suunnittelu - Parhaat ratkaisut sinulle

Monet ortopediset vaivat paranevat ilman leikkausta. Hoitosuunnitelma voi sisältää esimerkiksi fysioterapiaa, kipsauksia, tukisidoksia tai lääkehoitoa. Joskus tarvitaan lisätutkimuksia, kuten röntgen- tai magneettikuvia, jotta saadaan tarkempi kuva vaivasta ja valitaan paras hoitokeino.

Tervetuloa vastaanotolle!

Ortopedin vastaanotolle voivat hakeutua kaikenikäiset, niin lapset kuin aikuisetkin. Tärkeintä on, että saat tarvitsemasi avun liikkumisen ja hyvinvoinnin tueksi.

Itsehoito-ohjeita ortopedisiin vaivoihin:

  1. Lepää ja anna ajan parantaa: Anna kehollesi riittävästi lepoa, erityisesti loukkaantuneelle alueelle. Levon avulla keho saa mahdollisuuden parantua tehokkaammin.

  2. Kylmää kivun lievitykseen: Käytä jääpussia tai kylmäpakkausta vähentääksesi turvotusta ja lievittääksesi kipua. Muista kuitenkin suojata iho kylmävaurioilta käyttämällä esimerkiksi pyyhettä jään ja ihon välissä.

  3. Lämpöhoito rentouttaa: Lämpöhoito voi auttaa rentouttamaan lihaksia ja lievittämään kipua ja jäykkyyttä. Käytä esimerkiksi lämmintä kaurapussia tai lämpöpakkausta, mutta varmista, ettei lämpö ole liian korkea, jotta vältätpalovammojen riski.

  4. Liikkuvuus: Säännöllinen ja lempeä liikunta voi auttaa ylläpitämään nivelten liikkuvuutta ja vahvistamaan ympäröiviä lihaksia. Kysy ortopediltasi tai fysioterapeutiltasi sopivia harjoituksia omaan tilanteeseesi.

  5. Tuki- ja apuvälineet: Käytä tarvittaessa tukisiteitä, ortooseja tai muita apuvälineitä, jotka voivat auttaa vähentämään kipua ja tukea loukkaantuneita alueita. Muista kuitenkin keskustella ortopedin kanssa oikeanlaisista tuista ja apuvälineistä sekä niiden käytöstä.

Varaa aika PK Terveyteen

Voit varata ajan helposti verkossa tai soittamalla asiakaspalveluumme. Mikäli et ole varma, kenelle aika tulisi varata, suosittelemme varaamaan ajan yleislääkärille tai sairaanhoitajalle, joka tutkii ja auttaa tarvittaessa löytämään oikean erikoisosaajan.

Varaa aika verkossa

tai soita 010 762 3333*
*0,0835 €/ puhelu + 0,1669 €/min

PK Terveyden lääkäri Johannes Kuitunen tutkii lapsiasiakasta. Joensuussa toimiva PK Terveys tarjoaa korkealaatuisia lääkäri- ja terveyspalveluita sekä työterveyspalveluita.