Tarkistuta huolestuttavat luomet ja ihomuutokset

Vaikka suurin osa luomista on vaarattomia, on tärkeää huolehtia niistä ja tarkkailla niiden mahdollisia muutoksia ajan myötä.

Varaa aika

Kuvassa PK Terveyden asiantuntija tutkii asiakkaan luomia. Luomihuolitapaamisessa koulutettu sairaanhoitaja tutkii epäilyttävät luomet ja ihomuutokset. Kuvassa PK Terveyden terveydenhoitaja Juha Vänskä keskustelee asiakkaan kanssa. PK Terveys tarjoaa laadukkaita terveyspalveluita yksityis- ja yritysasiakkaille. PK Terveys tarjoaa sujuvan polun terveyspalvelujen pariin!

Luomien terveys ja tarkkailu

Luomet ovat muutos ihossa ja luomia on monenlaisia: eri muotoisia ja värisiä. Vaikka suurin osa luomista on vaarattomia, on tärkeää pitää niistä huolta ja tarkkailla niiden mahdollisia muutoksia ajan kuluessa.

Asiantuntevaa hoitoa

Asiakkaidemme yleisimpiä huolia liittyvät luomien ulkonäköön, epämukavuuteen tai mahdollisiin muutoksiin. On tärkeää muistaa, että muutokset luomissa eivät aina tarkoita pahaa, mutta niiden säännöllinen seuranta on avainasemassa.

Luomien tarkastelu on olennainen osa ihon terveyttä ja ennaltaehkäisevää hoitoa. Meidän ammattitaitoinen tiimimme tarjoaa kattavan arvioinnin ja tarvittaessa myös poistopalveluita, jotka toteutetaan turvallisesti ja tehokkaasti.

Luomipaketti

Luomipaketti soveltuu kaikille, jotka ovat huolestuneita luomistaan, tai joilla luomi on muuttunut tai oireilee. Luomihuolitapaamisessa koulutetut sairaanhoitajamme tutkivat epäilyttävät luomet ja selvittävät yhdessä asiakkaan kanssa riskitekijät mahdollisille pahanlaatuisille ihomuutoksille. Tarvittaessa sairaanhoitajamme voi poistaa paikallispuudutuksessa pieniä luomia tai pyytää lääkärin konsultaation epäilyttävästä ihomuutoksesta. Näyte ihomuutoksesta voidaan lähettää patologille tutkittavaksi (erillinen tutkimusmaksu).

Luomitarkastus

Tarkastuksen aikana ehditään tarkastaa 1-3 huolestuttavaa luomea. Aikavaraus luomen tarkastukseen on 20 minuuttia ja poistoon 20 minuuttia. Mikäli tarkastuksessa havaitaan luomi alueella, mikä vaatii lääkärin suorittaman toimenpiteen tai asiakkaan niin halutessa varataan aika lääkärin vastaanotolle.

Ota yhteyttä

Jos huomaat luomessasi muutoksia, kuten värimuutoksia, kasvua, verenvuotoa tai kutinaa, suosittelemme varaamaan ajan PK Terveyteen. Aikainen havaitseminen ja hoito voivat auttaa ehkäisemään mahdollisia komplikaatioita tulevaisuudessa.

Varaa aika PK Terveyteen

Voit varata ajan helposti verkossa tai soittamalla asiakaspalveluumme. Mikäli et ole varma, kenelle aika tulisi varata, suosittelemme varaamaan ajan yleislääkärille tai sairaanhoitajalle, joka tutkii ja auttaa tarvittaessa löytämään oikean erikoisosaajan.

Varaa aika verkossa

tai soita 010 762 3333*
*0,0835 €/ puhelu + 0,1669 €/min

Varaa aika PK Terveyteen