Työfysioterapeutti tukee toimintakyvyn ylläpitämisessä

Työfysioterapeutti auttaa työntekijöitä ylläpitämään ja parantamaan työkykyään sekä ehkäisemään työperäisiä vammoja ja sairauksia. 

Varaa aika

Fysioterapia ja työfysioterapeutti

Työfysioterapeutti on fyysisen toimintakyvyn, ergonomian ja työn fyysisen kuormituksen arvioinnin asiantuntija. 1.1.2022 alkaen työfysioterapeutti on ollut työterveyshuollon ammattihenkilö. Muutoksen myötä työfysioterapeutille ei tarvitse enää lähetettä, vaan vastaanotolle voi työterveyshuollon asiakkaana hakeutua suoraan. Akuuteissa tuki- ja liikuntaelinperäisissä kivuissa voi hakeutua myös työfysioterapeutin suoravastaanotolle, jos tämä sisältyy työterveyshuollon sopimukseen. Lisäksi työfysioterapeutin vastaanotolla on mahdollisuus arvioida yksilöllisten pohjallisten tarvetta joko työterveyden asiakkaana tai itsemaksavana.

Mitä työfysioterapeutti tekee?

Työfysioterapeutin toimenkuva painottuu ennaltaehkäisevään toimintaan työntekijän toimintakyvyn ylläpitämiseksi ja edistämiseksi. Työfysioterapeutti ottaa asiakkaita vastaan yksilövastaanotolla ja tekee työpaikkakäyntejä. Vastaanotolla työfysioterapeutti antaa ohjeita toimintakyvyn ylläpitämiseksi sekä parantamiseksi ja arvioi mahdollisen jatkofysioterapian tarpeen. Vastaanotolla tehdään tarvittaessa myös fyysisen kunnon testauksia. Työpaikkakäynneillä mm. kartoitetaan tuki- ja liikuntaelimistöä kuormittavia työvaiheita sekä opastetaan työntekijälle mahdollisimman vähän tuki- ja liikuntaelimistöä kuormittavia työtapoja ja -asentoja. Työfysioterapeutti toimii osana moniammatillista tiimiä.

Fysioterapia ylläpitää ja edistää työ- ja toimintakykyä

Fysioterapian tavoitteena on ylläpitää ja edistää ihmisten liikkumista sekä työ- ja toimintakykyä. Fysioterapian sisältö voi olla mm. ohjausta- ja neuvontaa, terapeuttista harjoittelua sekä erilaisten manuaalisten hoitomuotojen hyödyntämistä. Fysioterapiaan voi hakeutua myös ennen leikkausta tai leikkauksen jälkeen sekä urheiluvammojen yhteydessä. Fysioterapian vaikuttavuuden tehostamiseksi PK Terveyteen on hankittu CRYO-huippukylmälaite, FootBalancen tukipohjallisvalikoima ja pohjallisten muotoiluyksikkö.

Myös ilman lähetettä

Työfysioterapiaan ei tarvitse enää lähetettä työterveyshoitajalta tai lääkäriltä, vaan vastaanotolle voi työterveyshuollon asiakkaana hakeutua suoraan. Meillä voit maksaa fysioterapiapalvelut myös ePassilla, jos sinulla on ePassissa hyvinvointietu käytössäsi.

Varaa aika fysioterapiaan

Varaa aika PK Terveyteen

Voit varata ajan helposti verkossa tai soittamalla asiakaspalveluumme. Mikäli et ole varma, kenelle aika tulisi varata, suosittelemme varaamaan ajan yleislääkärille tai sairaanhoitajalle, joka tutkii ja auttaa tarvittaessa löytämään oikean erikoisosaajan.

Varaa aika verkossa

tai soita 010 762 3333*
*0,0835 €/ puhelu + 0,1669 €/min

Varaa aika PK Terveyteen