Työterveys

Työterveys

Työterveyshuolto auttaa työnantajaa matkalla kohti terveempää ja tuottavampaa työpaikkaa. Käytössäsi ovat PK Terveyden koulutetut työterveysammattilaiset, jotka tukevat henkilöstön työkykyä ja sitä kautta asiakkaan liiketoimintaa.

Tutustumme aina perusteellisesti asiakkaan toimialaan ja työpaikkaan. Teemme työntekijöille tarkoituksenmukaiset tutkimukset ja toimenpiteet. Edistämme terveyttä kokonaisvaltaisesti.

Pikaopas työterveyteen

Hinta ei hikoiluta

Palvelujen sisältö ja laajuus suunnitellaan parhaiten työpaikkaa hyödyttäväksi. Teemme kaiken tarvittavan muttemme ylimääräistä, mikä aiheuttaisi turhaa kustannusta asiakkaalle. Hintamme kestää vertailun alan muihin toimijoihin.

Työterveyspalveluihin kuuluvat mm:

Ennaltaehkäisy - työterveyden ammattihenkilöt (eli työterveyslääkäri ja -hoitaja, työfysioterapeutti ja -psykologi sekä ravitsemusterapeutti) tukevat ennakoiden työyhteisöä, sen terveellistä ja turvallista työympäristöä sekä työpaikan tuottavuutta.

Työpaikkaselvitys - työn kuormittavuuden, työolosuhteiden, työympäristön ja mahdollisten haittojen ja vaarojen kartoittaminen.

Terveystarkastukset - terveyden ja työkyvyn seuranta sekä kuntoutuksen tarpeen arviointi.

Neuvonta - yksilöille ja työyhteisöille työkykyyn ja terveeseen elämään liittyvissä asioissa.

Sairaanhoito - ennaltaehkäisyn lisänä on hyödynnettävissä sairaanhoidon palveluita, jotka tukevat työssä jaksamista, nopeuttavat hoitoon pääsyä sekä työhön paluuta.

Pienyrittäjän työterveys

Pienyrittäjä, työpaikkasi on yhtä kuin sinä! PK Terveyden työterveysammattilaiset auttavat sinua erilaisissa hyvinvoinnin ja terveyden asioissa. Tutustumme perusteellisesti työsi erityispiirteisiin ja työkykyysi vaikuttaviin tekijöihin. Haluamme olla kokonaisvaltaisen terveyden edistäjiä.

Työterveyspsykologin palvelut

Työterveyspsykologi kohtaa työssään ihmisiä – niin yksilöinä kuin työyhteisöinä. Molempien kanssa työskentely on tärkeä osa työterveyspsykologin toimenkuvaa. Tärkeää on myös yhteistyö asiakasyritysten johdon kanssa. Tarpeita työyhteisöjen kanssa työskentelyyn voi paljastua työtyytyväisyystutkimuksissa. Samoin erilaiset työyhteisöjä kohtaavat kriisitilanteet vaativat monesti työterveyspsykologin apua. Sellaisia voivat olla onnettomuudet, väkivaltatilanteet, ryöstöt tai jonkun työyhteisöön kuuluvan loukkaantuminen tai menehtyminen. Ennaltaehkäisy ja tukeminen ovat avainsanoja silloin, kun puhutaan yksilöiden jaksamisesta. Työterveyspsykologin tehtävänä on esimerkiksi auttaa tunnistamaan niitä haasteita, jotka liittyvät jaksamiseen työuran eri vaiheissa. Stressinhallinta, univaikeudet, ahdistus- ja masennusoireet tai tunne siitä, että työnhallinta on heikentynyt ovat hyviä syitä hyödyntää työterveyspsykologin osaamista. Koska elämä on kokonaisuus, myös siviiliasiat, kuten talousvaikeudet tai muut perhehuolet, vaikuttavat työelämään ja päinvastoin. Työterveyspsykologi tekee myös työkykyarvioita ja tutkimuksia. Työterveyspsykologin yksilövastaanotolle tullaan aina lääkärin tai työterveyshoitajan lähetteellä. Esihenkilö voi olla yhteydessä työterveyspsykologiin ilman lähetettä kaivatessaan ohjausta- ja neuvontaa työpaikkaan tai työyhteisöön liittyen. Työterveyspsykologilta voi hankkia myös työnohjausta tai sparrausta yksilölle tai ryhmälle. Luennot ja valmennukset työhyvinvointiin liittyen räätälöidään asiakasorganisaation tarpeiden mukaan. Mikäli sinulla tai työyhteisölläsi on tarpeita työterveyspsykologin palveluille, otathan yhteyttä sähköpostilla laura.pajula(at)pkterveys.fi tai jätät soittopyynnön asiakaspalveluumme p. 010 762 3333 ma-pe klo 8-18 välillä.

Pyydä tarjous

Palvelujen sisältö ja laajuus suunnitellaan yksilöllisesti. Tiesitkö, että yrittäjänä voit hakea Kelalta korvausta työterveyshuollon kustannuksista?

Kysy lisää:

Maija Poutiainen
vastaava työterveyshoitaja
[email protected]
p 050 539 2488

Otamme sinuun yhteyttä viikon sisällä yhteydenotostasi.

Varaa aika työterveyteen

PK Terveys ma-pe klo 8-18 p. 010 762 3333.

Olemme osa Suomen Työterveys ry:n verkostoa. Suomen Työterveys ry on suomalaisten työterveysasemien muodostama verkosto, joka tarjoaa korkealaatuisia, luotettuja, lähellä olevia työterveyspalveluita. Suomen Työterveys ry:llä on yli 30 palvelupaikkakuntaa.