Muut palvelut

Muut palvelut

Ravitsemusterapia

Terveyttä edistävä ruokavalio on keskeinen osa hyvinvointia ja sairauksien ehkäisyä. Hyvän ravitsemustilan saavuttaaksesi voit joutua tekemään muutoksia elämäntavoissasi. Ravitsemusterapeutti on apunasi ja tukenasi näissä muutoksissa, joita suunnittelet elämäntapoihisi.

Ravitsemusterapeutin vastaanotosta voi olla sinulle hyötyä seuraavissa tilanteissa:

 • Sydän- ja verisuonisairaudet
 • Tyypin 2 diabetes (myös lievästi kohonnut verensokeri)
 • Liikapaino
 • Maha-suolikanavan ongelmat (ärtynyt paksusuoli, keliakia)

PK Terveydessä sinua palvelee Marika Venäläinen, TtM, laillistettu ravitsemusterapeutti.

Psykologi- ja psykoterapiapalvelut

Psykologi antaa lyhytkestoista tuki- ja kriisiterapiaa sekä pitkäaikaisempaa psykoterapiaa. Haastattelun ja arvioinnin avulla psykologi neuvoo ja ohjaa elämän kriisitilanteissa, somaattisissa ja psykiatrisissa häiriöissä ja oireissa sekä sairauksissa.

Psykoterapeutti antaa suunnitelmallista psykoterapiaa, jonka avulla ihminen voi paremmin oppia ymmärtämään itseään ja muita, saaman helpotusta psyykkisiin oireisiin sekä pääsemään elämänsä kriisivaiheiden yli.

Pitkän kokemuksen omaavat psykologit Merja Raassina ja Riitta Hirvonen ovat aloittaneet palveluiden tarjoamisen PK Terveydessä. Riitta on myös psykoterapeutti, jolla on ratkaisukeskeisen psykoterapian erityistason Kela-pätevyys.

Fysioterapia

Fysioterapian tavoitteena on ylläpitää ja edistää ihmisten liikkumista sekä työ- ja toimintakykyä. Fysioterapeutin vastaanotolla toteutettava manuaalinen terapia eli rangan ja raajanivelten mobilisaatio auttaa lisäämään liikelaajuuksia ja pehmytosakudoskäsittelyllä voidaan vähentää lihasperäisiä kipuja, kuten toimistötyöstä aiheutuvia niska-hartiaseudun kipuja ja päänsärkyä. Fysioterapeutin vastaanotolle et tarvitse lähetettä, ellet halua Kela-korvauksia palvelusta.

Asiakkaidemme hoitokokonaisuutta täydennetään tarvittaessa ohjatulla kuntosaliharjoittelulla Kuntokeskus Energyllä, millä taataan kuntoutumisen jatkuminen omatoimisesti.

Työfysioterapeutti on fyysisen toimintakyvyn, ergonomian ja työn fyysisen kuormituksen arvioinnin asiantuntija. Työfysioterapeutin toimenkuva painottuu ennaltaehkäisevään toimintaan työntekijän toimintakyvyn ylläpitämiseksi ja/tai edistämiseksi. Työfysioterapeutti ottaa asiakkaita vastaan yksilövastaanotolla (työterveyslääkärin lähetteellä) sekä tekee työpaikkakäyntejä. Vastaanotolla työfysioterapeutti antaa ohjeita toimintakyvyn ylläpitämiseksi sekä parantamiseksi ja arvioi fysioterapian tarpeen. Vastaanotolla tehdään myös fyysisen kunnon testauksia. Työpaikkakäynneillä mm. opastetaan työntekijälle mahdollisimman vähän tuki- ja liikuntaelimistöä kuormittavia työtapoja ja -asentoja. Työfysioterapeutti toimii osana moniammatillista tiimiä. Työfysioterapiaan tarvitset lähetteen työterveyshoitajalta tai lääkäriltä.

Sydämen EKG-rekisteröinti (holter)

Sydämen pitkäaikaisrekisteröinnissä (ns. holteroinnissa) sydänsähkökäyrää tallennetaan yhden, kahden tai kolmen vuorokauden ajan. Laitteen johdoissa olevat elektroditarrat kiinnitetään rintakehälle ja tutkittava kantaa taltiointilaitetta vyötäröllään. Laite kerää kolmikanavaista sydänsähkökäyrää digitaaliseen muistiin. Tutkittava merkitsee päiväkirjaan taltioinnin aikaiset oireensa. Tallennettu aineisto lähetetään tietoverkon kautta erikoislääkärin lausuttavaksi, joka palauttaa diagnoosin ja hoitosuositukset hoitavalle lääkärille. Holterointiin varataan aika lääkärin lähetteellä.

Uniapnean analysointi

Uniapnea on unenaikainen pitkä hengityskatko. Uniapneataudista puhutaan, kun hengityskatkot toistuvat ja aiheuttavat muita oireita.

Kotona tehtävässä uniapneatutkimuksessa potilas pukee päälleen helppokäyttöisen mittalaitteen ja asettaa kolme anturia paikoilleen nukkumaan mennessään. Laite kerää unenaikaiset signaalit ja tutkittava merkitsee päiväkirjaan yönaikaiset tapahtumat, kuten vuoteesta nousemiset. Nukkumisen aikana tallennettu aineisto lähetetään tietoverkon kautta erikoislääkärin lausuttavaksi, joka palauttaa diagnoosin ja hoitosuositukset hoitavalle lääkärille. Uniapnean analysointiin varataan aika lääkärin lähetteellä.

Diabetesasiat

PK Terveydessä diabetesasioissa sinua palvelee yleislääketieteen erikoislääkäri Satu Kolehmainen, jolla on diabeteksen hoidon erikoispätevyys.

Muistihoitaja

Muistihoitajana PK Terveydessä sinua palvelee muistihoitaja, erikoissairaanhoitaja, TtM Jaana Katajisto.

 • Katoavatko tavarat?
 • Huomaatko kauppareissun jälkeen, että ostamatta jäivät asiat, joita lähdit hakemaan?
 • Läheistesi nimet tahtovat unohtua?
 • Vaikeuksia muistaa sovittuja tapaamisia?
 • Ovatko läheisesi huomautelleet muististasi?

Muistihoitajan palvelut on tarkoitettu kenelle tahansa, joka epäilee oman tai läheisensä muistin heikentyneen. Muistihoitajan vastaantolle ei tarvita lääkärin lähetettä. Vastaanotolle voi tulla yksin tai läheisen kanssa. Vastaanotolla selvitetään, onko muistissa tapahtunut normaalista poikkeavia muutoksia. Muistihoitajan vastaanottoaika on tunnin mittainen. Ole ajoissa liikkeellä asian suhteen - mitä varhemmin muistiongelman syy selviää, sitä paremmin asiassa voidaan auttaa.

Muistihoitajan vastaanotolle voivat hakeutua myös muistisairaan omaiset ja läheiset. Muistisairaan omaisille tai läheisille ohjaus ja neuvonta vastaa mm. alla oleviin kysymyksiin.

 • Mistä muistisairaudessa on kysmys?
 • Miten muistisairaus etenee?
 • Mistä apua arjessa selviytymiseen muistisairaan kanssa
 • Kuinka selvitä haasteellisesti käyttäytyvän muistisairaan kanssa
 • Oletko tukiviidakossa - mitä tukea ja apua on sairastuneen/omaisen mahdollista saada
 • Vuorohoito / ympärivuorokauteinen hoito - milloin ja miten?
 • Omaishoitajan lomat sekä kuntoutus

Jalkojenhoito - terveyttä jaloillesi

Ennaltaehkäise jalkaongelmat tai hae apua jalkaongelmien hoitoon. Jalkojenhoidon ammattitutkinnon suorittanut sairaanhoitajamme Merja Arppi auttaa mm.

 • sieni- ja sisäänkasvaneiden kynsien hoidossa
 • känsien ja syylien poistossa
 • halkeilevien kantapäiden hoidossa

Jalkojenhoito soveltuu kenelle tahansa jalkojensa hyvinvoinnista kiinnostuneelle, mutta erityisen tärkeää aktiivinen jalkojen kunnon seuraaminen on diabeetikoille, reumaatikoille ja ihotautia sairastaville.

Palvelumme jaloillesi:

 • jalkojenhoito 75 min (sis. jalkakylvyn, iho- ja kynsiongelmien hoidon, rasvaushieronnan ja omahoidon ohjauksen)
 • vyöhyketerapeuttinen jalkahieronta 45 min
 • jalkojenhoidon toimenpide (esim. kovettumien tai känsien poistot, kynsien ohentamiset)

Valmistamme myös varpaiden oikaisussa käytettäviä yksilöllisiä silikoniortooseja.