Pienkirurgiset toimenpiteet

Pienkirurgiset toimenpiteet

PK Terveyden palveluihin kuuluvat pienkirurgiset toimenpiteet kuten ihomuutosten ja luomien poistot sekä koepala (PAD) näytteiden lähettäminen tutkittavaksi, haavojen ompelut sekä kynsitoimenpiteet ja kynnen poisto.

Hoitajamme opastavat haavanhoidon yksilöllisin ohjein sekä poistavat ompeleet sovittuna ajankohtana. Kirjalliset haavanhoito-ohjeet annamme aina kotiin mukaan.

Toimenpiteisiin voit varata soittamalla numeroon 010 762 3333.

Luomihuoli / Luomen tarkastus

Luomihuolitapaamisessa asiaan koulutettu sairaanhoitajamme tekee epäilyttävälle luomelle luomitarkastuksen ja selvittää yhdessä asiakkaan kanssa riskitekijät mahdollisille pahanlaatuisille ihomuutoksille. Tarvittaessa tapaamisen aikana sairaanhoitajamme pyytää lääkärin konsultaation epäilyttävästä ihomuutoksesta.

Luomipaketti soveltuu kaikille, jotka ovat huolestuneita luomistaan, tai joilla luomi on muuttunut tai oireilee. Tarkastuksen aikana ennätetään katsoa 1-3 huolestuttavaa luomea. Aikavaraus luomen tarkastukseen on 20 minuuttia. Mikäli tarkastuksessa havaitaan tarve poistaa joku luomi, voidaan tarkastuksen yhteydessä myös varata aika luomen poistoon.